Over mij

Wie is Det Pieters?

2 Jaar werkzaam als diëtist in het St Elisabeth ziekenhuis in Arnhem.
4 Jaar werkzaam als diëtiste in het Maxima Medisch Centrum te Eindhoven
In 1994 ben ik een zelfstandige diëtistenpraktijk gestart in Eersel. Begin 2000 heb ik gedurende 2 jaar in het Maxima Medisch Centrum te Veldhoven gewerkt als diëtist bij
de Bariatrische chirurgie (maagverkleiningen). De screening vooraf van de cliënt en de poliklinische behandeling na de operatie. Dit deed ik naast mijn werk als zelfstandige gevestigde diëtiste.
In het begin van 2011 ben ik benaderd door de universiteit van Tilburg. Ik heb vanuit een voedingsdeskundig perspectief de Mensa geanalyseerd. Daarover heb ik een artikel gepubliceerd in de universiteitskrant.

Ik neem regelmatig deel aan diverse bijscholingen. De laatste waren de Post-HBO DM2, de post-HBO Cognitieve Gedragstherapie, en begin 2011 de Post-HBO Hart en Vaatlijden.
In het jaar 2012 heb ik de post-HBO COPD gevolgd en in 2013 de post-HBO overgewicht en obesitas.

Ik ben sinds 1995 Lid van de Werkgroep Zelfstandig Werkende Diëtisten Eindhoven en omgeving en zit hierbij in de ICT-werkgroep. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en ben opgenomen in het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Bijscholingen  2014

NVD scholing   /  Maag-darm /    Diabetes voor dietisten  /   KH – arm, eiwitrijke behandeling van patiënten met ernstig overgewicht  en/of diabetes /  Hersenen, darmen en voeding
Antwerpen.  Maag- darm , lever congres, / Congres hart en voeding  /  Bewegen om te vermageren

Bijscholingen  2015

NVD scholingen:  Post Hbo Voeding en kanker  /   Bewegen om te vermageren  / Kwetsbare ouderen  /  Koolhydraatbeperking S,  M of L. Welke maat heeft je client ( scholing Harriet Verkoelen )  / Congres voeding en sport {Papendal )
Mark Two Academy  .  2e studiedag Voeding , bewegen en kanker
Antwerpen  Symposium  Bloedwaarden en medicatie
NDF  Symposium Voeding. Richtlijnen voor Diab 1 en 2

Bijscholingen 2016

DCN  Gezond met ziekte.  The power of food
Antwerpen. Nieren en voeding
Mark Two Academy  3e studiedag  Voeding, bewegen en kanker